nl-NLen-US
nl-NLen-US
X

Lachgas

Ontspannen in de tandartsstoel!

Niemand vindt het echt leuk in een tandartsstoel. Maar sommige mensen hebben een angst, die ze er van weerhoudt om hun gebit gezond te houden. Dan is lachgas een uitkomst.

Tandartspraktijk de Weidevogel biedt u behandelingen aan met gebruik van lachgas. Lachgas is veilig en effectief. Het geeft een licht roesje, waardoor de angst sterk vermindert en een prettig gevoel ontstaat.

 

Hoe werkt lachgas?

De behandeling begint met het opdoen van het neusmasker. Tijdens de gehele behandeling moet u via dit neusmasker inademen. Als u via de mond inademt (bijvoorbeeld als u praat) werkt het lachgas minder goed.

In eerste instantie zal er zuivere zuurstof wordt toegediend. Vervolgens zal er stapje voor stapje steeds meer lachgas worden toegevoegd. Dit kan in het begin een onwennig en vreemd gevoel zijn, wat in de meeste gevallen na enkele minuten is verdwenen en plaats maakt voor een aangenaam en ontspannen gevoel.

Als de juiste concentratie lachgas is bereikt kan de uiteindelijke behandeling door de tandarts plaatsvinden, zoals op gebruikelijke wijze. Het kan dus nog noodzakelijk zijn een plaatselijke verdoving te geven.

Na de behandeling krijgt men nog vijf minuten zuivere zuurstof toegediend. Na ongeveer vijf à tien minuten is het lachgas uitgewerkt.

 

Voor wie is lachgas geschikt?

  • mensen met angst voor de tandarts;
  • mensen voor wie stress vermeden moet worden;
  • mensen met sterke braakreflexen/kokhalsneigingen;
  • kinderen die erg gespannen zijn of bang voor de tandarts;
  • mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

 

Voor wie is lachgas niet geschikt?

Wij mogen geen lachgas toedienen bij patiënten zonder neusademhaling (bijvoorbeeld bij verkoudheid), met longemfyseem, klaplong, hartinfarct recenter dan een jaar, hartfalen, MS, spierzwakte, FOB, depressie, schizofrenie, jonger dan 4 jaar oud, eerste 3 maanden van zwangerschap, bij zwangerschapswens, of een recente middenoorontsteking.

Voor meer informatie over de toepassingsmogelijkheden is het mogelijk een vrijblijvende afspraak met de tandarts te maken.

Ons streven is om onze tandheelkundige diensten pijnvrij voor alle mensen, met of zonder angst, toegankelijk te maken.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Inschrijven

CONTACT