nl-NLen-US
nl-NLen-US
X

Suikervrije kauwgom niet per definitie goed voor gebit

Het kauwen op kauwgom bevordert de speekselproductie. Het moet dan wel om suikervrije kauwgom gaan. Veel tandartsen adviseren hun patiënten dan ook om op suikervrije kauwgom te kauwen na de maaltijd.

 

Echter een nieuwe studie laat zien dat suikervrije kauwgom niet automatisch ‘tandvriendelijk’ is. Wetenschappers kwamen achter ‘verborgen risico’s’ in suikervrije producten die worden gepromoot als ‘tandvriendelijk’.

 

Onderzoekers vonden een onderkend risico van zure aroma in suikervrije snoepjes en drankjes.
Algemeen bekend en onderkend is dat xylitol en sorbitol het risico op gaatjes kan verminderen. Maar nu blijkt dat ze ook de zuurgraad in de mond verhogen, die vervolgens het tandglazuur erodeert.

 

Maar toch is dit geen reden om ons zorgen te maken. Een woordvoerder van kauwgom bedrijf Wrigley zegt: ‘Wetenschappelijke studies tonen allemaal aan dat het kauwen van suikervrije kauwgom veel voordelen biedt. Het stimuleert namelijk de productie van speeksel.’ ‘Alleen bij overmatig gebruik van suikervrije kauwgom moeten mensen zich zorgen gaan maken, omdat kauwgom een laxerend effect heeft’.

 

Publicatiedatum: 13-10-2011
Bron: Healthylives.nl

Gerelateerd

Schrijf een reactie

CONTACT

DnnC CookieConsent GDPR Banner