nl-NLen-US
nl-NLen-US
X

Cosmetische tandheelkunde

Bij cosmetische tandheelkunde staan voornamelijk de voortanden centraal. Een mooie, stralende lach is erg belangrijk in het dagelijks functioneren. Daarbij spelen de stand, vorm en kleur van de tanden een belangrijke rol.

       

     

 
Mogelijkheden cosmetische tandheelkunde:


Porseleinen kronen

Als een tand door bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling of grote vulling is verzwakt, is een kroon de beste oplossing. Dit is in feite niets anders dan een kapje porselein dat over de tand wordt geschoven. Door rondom de tand een kleine hoeveelheid tandweefsel te verwijderen, ontstaat er ruimte voor het porselein. Op deze manier kan op professionele wijze de kleur, stand en vorm van de tand veranderen. Het voordeel is dat hiermee de tand wordt verstevigd door een kleur en slijtvast materiaal.

 
Facings

Hierbij wordt enkel aan de voorzijde van de tand een laagje weefsel verwijderd, en vervangen met een laagje porselein. Het voordeel van facings is dat met het verwijderen van relatief geringe hoeveelheid tandweefsel een schitterend resultaat wordt bereikt.

 
Witte vullingen

Vaak bederven slechte, verkleurde vullingen het aangezicht van uw tanden. De kwaliteit van de nieuwe generatie composieten is dusdanig, dat er een hoge graad van perfectie kan worden bereikt. Het resultaat is onzichtbare reparaties voor een uitmuntende esthetiek.

 

Thuisbleken

Thuisbleken is een relatief eenvoudige manier om de tanden en kiezen een aantal tinten lichter van kleur te maken. Wij geven u twee op maat gemaakte mondlepels mee welke u met een blekende gel in uw mond moet dragen. Dit gedurende twee tot drie weken, een aantal uren per dag. Natuurlijk is dit afhankelijk van hoeveel er gebleekt dient te worden, wij controleren u tijdens de bleeksessies. De lepels zijn opnieuw te gebruiken. Mocht u de tanden opnieuw willen bleken, hoeft u enkel de blekende gel bij ons op te halen. Dit gaat wel altijd in overleg met de tandarts. Te veel bleken is niet verstandig.

Cosmetische tandheelkunde - bleken

Inschrijven

CONTACT

DnnC CookieConsent GDPR Banner